Ημερολόγιο εργαστηρίου- 2017



            Το εργαστήρι για την Όραση, το τμήμα δηλαδή που είναι αφιερωμένο στην οπτική απεικόνιση της γλώσσας και της γραφής, αποτελείται απο δύο συμπληρωματικά μέρη: Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στα υλικά της γραφής ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην αλφάβητο των πραγμάτων. Η πρόταση του εργαστηρίου συνδυάζει την αισθητικές θεωρίες με την πρακτική εφαρμογή και την τεχνική εξοικείωση των συμμετεχόντων στα πεδία της τέχνης και της λογοτεχνίας. Το εργαστήρι αποτελεί μια διαπολιτισμική πρόταση που συνεργάζεται με τον εκδοτικό και συγγραφικό χώρο της πειραματικής λογοτεχνίας στην Ιταλία και ειδικότερα στη περιοχή της Emilia-Romagna.

    To πρώτο μέρος "Τα υλικά της γραφής" στελεχώνεται απο τους εκπαιδευτές: Ειρήνη Γκόνου (εικαστικός-ανθρωπολόγος), Μαρία Γιαγιάννου (συγγραφέας-θεωρητικός τέχνης) και τις συμμετοχές: της Mariangela Guatteri (τεχνικός πληροφορικής - συγγραφέας στο πεδίο της πειραματικής λογοτεχνίας) και ειδικών σε θέματα βιβλιοδεσίας-τυπογραφίας.
 Το δεύτερο μέρος "Η αλφάβητος των πραγμάτων" στελεχώνεται απο τους εκπαιδευτές: Aλέξανδρο Μαγκανιώτη (αρχιτέκτονα-εικαστικό), Μαρία Γιαγιάννου (συγγραφέα-θεωρητικό τέχνης) καθώς επίσης με τις συμμετοχή των: Giοvanni Campi (conceptual συγγραφέα) και ειδικών σε ψηφιακά προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης (Α.Ι.).


       Οι ημερομηνίες  του εργαστηρίου για το 2017:

    9/10/11-11-2017 [η αλφάβητος των πραγμάτων],

    16/17/18-11-2017   [τα υλικά της γραφής]

     Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο αρχιτεκτονικό studio του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη,   www.facebook.com/alexmstudio στο Μετρό Μοναστηράκι. Στο περιεχόμενο του blog, μπορείτε να πληροφορείστε έγκαιρα για το πρόγραμμα και τις δράσεις του εργαστηρίου.

   Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία και να μας γνωρίσετε απο κοντά. Σας καλούμε να πειραματιστείτε μαζί μας με τα υλικά της δημιουργίας σε ενα διαπολιτισμικό διάλογο της τέχνης και της λογοτεχνίας στην Ελλάδα και την Ιταλία.

    Πληροφορίες και δηλώσεις εγγραφής:

            almaganiotis@gmail.com,
            m.yiayiannou@gmail.com,
            irinigonou@gmail.com,
            giorgia_ts67@yahoo.it
 

Σχόλια